General Knowledge Questions - 16

1. In which year The Government of india passed the Information technology Act?
(a) 1999
(b) 2000
(c) 2001
(d) 2002
Ans:(b)

2. Which of the following can be used for identification and tracking of products, animal etc...?
(a) RAID
(b) RFID
(c) Router
(d) None of these
Ans:(b)

3. SIM is the abbreviation of:
(a) Subscriber Identification Module
(b) Subscriber Information Machine
(c) Subscriber Information Mobile
(d) System of Information Mobile
Ans:(a)

4. In MS. word, pressing 'Alt+Backspace' gives the result of:
(a) Delete
(b) Redo
(c) Exit
(d) Undo
Ans:(a)

5. Find the odd one:
(a) ROM
(b) RAM
(c) EPROM
(d) PROM
Ans:(b)

6. A Court Casr Number is written as OP 1/2015. Here OP stands for:
(a) Open Petition
(b) Opposite Party
(c) Other Party
(d) Orginal Petition
Ans:(d)

7. One KB is equal to:
(a) 1000 bytes
(b) 1012 bytes
(c) 1014 bytes
(d) 1024 bytes
Ans:(d)

8. The computers which have Artificial Intelligence is;
(a) 1st generation
(b) 2nd generation
(c) 3rd generation
(d) 4th generation
Ans:(No correct answer)

9. How many bits are in a nibble?
(a) 4
(b) 8
(c) 16
(d) 32
Ans:(a)

10. The most important feature of cloud computing is:
(a) on demand service
(b) software service
(c) platform service
(d) infrastructure service
Ans:(a)

No comments:

Post a Comment