General Knowledge Questions - 11

1. Kuriakose Elias Chavara died in:
(a) 1871
(b)1805
(c) 1850
(d) 1860
Ans:(a)

2. Who founded Sadhujana paripalana sangham?
(a) Pandit Karuppan
(b) Ayyankali
(c) V.T. Bhattathiripad
(d) Dr. Palpu
Ans:(b)

3. The book 'Anandadarshanam' is written by:
(a) Sahodaran Ayyapan
(b) Brahmananda Sivayogi
(c) Vaikunda Swamikal
(d) Chattampi swamikal
Ans:(b)

4. Sree Narayana Guru was born at:
(a) Chempazhanthi
(b) Varkala
(c) Aluva
(d)Thiruvillamala
Ans:(a)

5. Chattampi Swamikal attained samadhi at:
(a) Kannanmoola
(b) Sivagiri
(c) Venganoor
(d)Panmana
Ans:(d)

6. Headquarters of Prathyaksha Raksha Daiva Sabha (PRDS):
(a) Palakkad
(b) Iraviperoor
(c) Neyyatinkara
(d) Kainakari
Ans:(b)

7. 'Adukkalayilninnu Arangathekku' is a:
(a) Novel
(b) Poetry
(c) Short story
(d)Drama
Ans:(d)

8. 'Jathikummi was written by:
(a) Pandit Karuppan
(b) Thycaud Ayya
(c) Kumaranasan
(d) Agamananda Swamikal
Ans:(a)

9. Nair Service Society formed in:
(a) 1st Oct 1914
(b) 31st Dec 1914
(c) 31st Oct 1914
(d) 1st Jan 1914
Ans:(c)

10. The 'Swadeshabhimani' owned by:
(a) Abdul Rahman
(b) Vaikom Abdul Khadar Molavi
(c) K. Ramakrishna Pillai
(d) K.P. Kesavamenon
Ans:(b)

No comments:

Post a Comment