General Knowledge Questions - 12

1. In India the new flag code came into being in:
(a) 1950 Jan 26
(b) 1947 Aug 15
(c) 1951 Jan 26
(d) 2002 Jan 26
Ans:(d)

2. Who won the Nobel Prize for Echnomics in 2015?
(a) Jean Tirole
(b) Angus Deaton
(c) Patrick Modiano
(d) Amartya Sen
Ans:(b)

3. Capital of Cuba:
(a) Havana
(b) Ottava
(c) Capetown
(d) Ankara
Ans:(a)

4. Who wrote the play 'Waiting for Godot'?
(a) Thomas Mann
(b) T.S. Eliot
(c) Samuel Becket
(d) Franz Kafka
Ans:(c)

5. The study and collection of paper currency and banknotes is:
(a) Notaphily
(b) Graphology
(c) Epigraphy
(d) Paleography
Ans:(a)

6. National Drinking Water Mission started in:
(a) 1981
(b) 1986
(c) 1980
(d) 1991
Ans:(b)

7. The first climate change theatre in India was opened in:
(a) Agarthala
(b) Chandranagar
(c) Gandhinagar
(d) Kapurthala
Ans:(d)

8. Director of the film 'Bicycle Thieves'?
(a) Vittorio De Sica
(b) Satyajit Ray
(c) Akira Kurosawa
(d) Alfred Hitchcock
Ans:(a)

9. 'Guernica' is the famous painting of:
(a) Vangogh
(b) Rodin
(c) Pablo Picasso
(d) Salvador Dali
Ans:(c)

10. 'The Test of My Life' is written by:
(a) Kapil Dev
(b) Yuvaraj Singh
(c) Sunil Gavaskar
(d) sachin Tendulkar
Ans:(b)

No comments:

Post a Comment