General Knowledge Questions - 13

21. Who said 'Man is of all forms of luggage the most difficult to transport'?
(a) Ricardo
(b) Adam Smith
(c) Alfred Marshal
(d) J.M. Keynes
Ans:(b)

22. Which state of India is known as 'Land of dawn'?
(a) Sikkim
(b) Orissa
(c) Tripura
(d) Arunachal Pradesh
Ans:(d)

23. The biggest tributary of the river Ganga?
(a) Yamuna
(b) Krishna
(c) Kaveri
(d) Godavari
Ans:(a)

24. Gandhiji's first satyagraha in India is at:
(a) Kheda
(b) Sabarmati
(c) Champaran
(d) Chauri Chaura
Ans:(c)

25. Who setup 'Servants of india Society'?
(a) Tilak
(b) Lala lajpat Rai
(c) Bipin Chandrapal
(d) Gopalakrishna Gokhale
Ans:(d)

26. Which article of the Indian constitution deals with Election commission?
(a) Article 352
(b) Article 324
(c) Article 370
(d) Article 24
Ans:(b)

27. The instrument used to measure the specific gravity of liquids?
(a) Hydrometer
(b) Hydrophone
(c) Hygrometer
(d) Micrometer
Ans:(a)

28. Oil and natural Gas Commssion (ONGC) setup in:
(a) 1950
(b) 1951
(c) 1956
(d) 1954
Ans:(c)

29. Who has been selected for the J.C. Daniel award for 2014 in recognition of his contribution to the Malayalam film Industry?
(a) I.V. Sasi
(b) Kamal
(c) Adoor Gopalakrishnan
(d) Jayaraj
Ans:(a)

30. The first President of Indian national Congress:
(a) S.N. Bannerji
(b) A.O. Hume
(c) Lord Dufferin
(d) W.C. bannerji
Ans:(d)

No comments:

Post a Comment