General Knowledge Questions - 14

1. URL is the abbreviation of:
(a) Universal Resource Locator
(b) Universal Report Locator
(c) Uniform Resource Locator
(d) Uniform Report Label
Ans:(c)

2. etc. is the abbreviation of:
(a) exetra
(b) et cetera
(c) extra
(d) ex-cetra
Ans:(b)

3. SMS means:
(a) Small Message sender
(b) Short Mobile Sender
(c) Short Mobile Service
(d) Short Message Service
Ans:(d)

4. The size of an A4 paper is:
(a) 8.5"x11"
(b) 8.5"x14"
(c) 8.27"x11.69"
(d) 8.27"x11"
Ans:(c)

5. While drafting the address of a letter, after 'from' and 'to' which punctuation mark is to be written?
(a) comma
(b) full stop
(c) quotation
(d) no mark
Ans:(d)

6. Which function key is used of refreshing?
(a) F4
(b) F7
(c) F5
(d) F8
Ans:(c)

7. No. of dead keys are in a modified Malayalam Typerwriter?
(a) Two
(b) Three
(c) One
(d) Four
Ans:(c)

8. What are the short cut keys for getting a double underline to a selected text in MS. Word document:
(a) Ctrl+shift+d
(b) Ctrl+shift+u
(c) Ctrl+shift+1
(d) Ctrl+shift+2
Ans:(a)

9. The maximum numbers of lines can be set for a Drop cap is:
(a) 5
(b) 8
(c) 10
(d) 13
Ans:(c)

10. In computing the term IP means:
(a) Insert Pin
(b) International Pin
(c) Internet Protocol
(d) Internet Pin
Ans:(c)

No comments:

Post a Comment