General Knowledge Questions - 18

1. Which of the following has the fastest type of memory?
(a) Semiconductor memories
(b) Magnetic disks
(c) Magnetic tapes
(d) Compact disks
Ans:(a)

2. ROM has a:
(a) Decoder followed by encoder
(b) Multiplexer followed by decoder
(c) Demultiplexer followed by an encoder
(d) None of the above
Ans:(a)

3. The smallest information that computer can understand:
(a) Unicode
(b) Bit
(c) ASCII
(d) Byte
Ans:(b)

4. ______ is a technique used for processing bank cheques.
(a) MICR
(b) OMR
(c) OCR
(d) DDR
Ans:(a)

5. 1 Gigabytes means:
(a) 2 10 bytes
(b) 2 20 bytes
(c) 2 30 bytes
(d) 2 40 bytes
Ans:(c)

6. ______ memory is non volatile.
(a) Cache
(b) Primary
(c) Secondary
(d) None of these
Ans:(c)

7. Which of the following device can store large amound of data?
(a) Floppy disk
(b) Hard disk
(c) CDROM
(d) Zip disk
Ans:(b)

8. The list of codded instruction is called?
(a) Computer programe
(b) Algorithm
(c) Flowchart
(d) Utility programs
Ans:(a)

9. What is M-commerce?
(a) Manual commerce
(b) Mobile commerce
(c) Marketing commerce
(d) Money commerce
Ans:(b)

10. In Ms. Excel which is shortcut key for getting Current Time:
(a) Ctrl+Shift+T
(b) Ctrl+shift+;
(c) Ctrl+C
(d) Ctrl+:
Ans:(b)

No comments:

Post a Comment