General Knowledge Questions - 19

1. God has been kind ____ me.
(a) of
(b) for
(c) with
(d) to
Ans:(d)

2. 'Don't overeat', said the doctor to the patient:
(a) The doctor warned the patient did not overeat
(b) The doctor warned the patient not to overeat
(c) The doctor requested patient you dont overeat
(d) The doctor requested the patient not to overeat
Ans:(b)

3. The passive form of 'Don't disturb the patient' is:
(a) Let the patient is not be disturbed
(b) Let the patient are not be disturbed
(c) Let not the patient be disturbe
(d) Let not the patient be disturbed
Ans:(d)

4. Complete the sentence using the appropriate idiom. Be careful lest you:
(a) Get into hot water
(b) Get the better of
(c) Hold water
(d) Wash one's hand of
Ans:(a)

5. Find out the correct spelling of:
(a) Warob
(b) Wardrobe
(c) Wadrobe
(d) Wardobe
Ans:(b)

6. One word subtitute for "a room where the food supplies of a hosehold are kept".
(a) Scullery
(b) Buttery
(c) Larder
(d) Pantry
Ans:(d)

7. I am sure he will _____ from this crisis.
(a) pull down
(b) pull through
(c) pull off
(d) pull up
Ans:(b)

88. A synonym for the word 'over joyed':
(a) Felicity
(b) Happy
(c) Jubilant
(d) Novice
Ans:(c)

9. The antonym of the word 'obscure':
(a) Famouse
(b) Familiar
(c) Fair
(d) Foul
Ans:(a)

10. The feminine gender of 'gentle man':
(a) Women
(b) Maid
(c) Fentle woman
(d) Lady
Ans:(d)

No comments:

Post a Comment