General Knowledge Questions - 41

1. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?
a) FORTRAN
b) PROLOG
c) C
d) COBAL
Answer : b) PROLOG

2. Programmed instruction to the computer is known as:
a) Data
b) Code
c) Documentation
d) Database
Answer : b) Code

3. IBM 1401 is ______ generation computer?
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth
Answer : b) Second

4. The term associated with the processing speed of computer:
a) FFTS
b) MPG
c) MIPS
d) CPS
Answer : c) MIPS

5. In 1983, who defined the term Computer Virus?
a) Fred Cohen
b) Smith
c) Norton
d) Mcafee
Answer : a) Fred Cohen

6. When IT Act, 2000 of India came into force?
a) 17 October 2000
b) 17 January 2001
c) 17 November 2000
d) 17 September 2000
Answer : a) 17 October 2000

7. Unauthorized attempts to bypass the security mechanisms of an information system or network is called:
a) Spoofing
b) Blocking
c) Hacking
d) Resisting
Answer : a) Spoofing

8. A printer is this kind of device:
a) Input
b) Word processing
c) Processing
d) Output
Answer : d) Output

9. Which one is a text editor for Microsoft windows?
a) MS Word
b) MS Excel
c) Wordpad
d) Notepad
Answer : c) Wordpad

10. Software which allows the user to load a web page is called:
a) Operating system
b) Web site
c) Browser
d) Home page
Answer : c) Browser

No comments:

Post a Comment