General Knowledge Questions - 44

1. What is the speed record set by a seven-coach magnetic levitation train in Japan in 2015 April?
a) 583 kmph
b) 603 kmph
c) 653 kmph
d) 589 kmph
Answer : b) 603 kmph

2. The United Nations has designated 15th June as:
a) Autism Awareness Day
b) World Elder Abuse Awareness Day
c) Zero Discrimination Day
d) Globel Day of Parents
Answer : b) World Elder Abuse Awareness Day

3. Eddie Redmayne got the 2015 Oscar Award for Best Actor for his performance in the film The Theory of Everything. This film is based on the life of:
a) Martin Luther King
b) Thomas Alva Edison
c) Stephen Hawking
d) Abraham Lincoln
Answer : c) Stephen Hawking

4. Kailash Satyarthi who won the Nobel Peace Prize 2014 is:
a) A child right activist
b) An environmental activist
c) A green peace activist
d) A human rights activist
Answer : a) A child right activist

5. The first Grama Panchayat in India to receive a National Award for Public Administration:
a) Eraviperoor Grama Panchayat
b) Karakulam Grama Panchayat
c) Vellanadu Grama Panchayat
d) Edavanna Grama Panchayat
Answer : a) Eraviperoor Grama Panchayat

6. "The end of all knowledge must be the building up of character." These are the words of:
a) Mahatma Gandhi
b) Rousseau
c) Swami Vivekananda
d) Dr Zakkir Hussain
Answer : a) Mahatma Gandhi

7. Which state has the highest life expectancy at birth according to the Human Development Report published in 2011?
a) Andhra Pradesh
b) Punjab
c) Maharashtra
d) Kerala
Answer : d) Kerala

8. The melting point of aluminium is:
a) 800 degree celcius
b) 660 degree celcius
c) 560 degree celcius
d) 360 degree celcius
Answer : a) 800 degree celcius

9. Specific gravity of electrolyte is measured by:
a) Lactometer
b) Pyrometer
c) Hydrometer
d) Galvanometer
Answer : c) Hydrometer

10. Which type of drawing sheet having biggest area?
a) A3
b) A2
c) A1
d) A0
Answer : d) A0

No comments:

Post a Comment