General Knowledge Questions - 46

1. The actual physical network of wires, cables and satellite that connects computers and resources throughout the world is the:
a) Web
b) Internet
c) E-commerce
d) Social media
Answer : b) Internet

2. A temporary storage area in a computer's memory is called:
a) ROM
b) Cache
c) Clipboard
d) RAM
Answer : c) Clipboard

3. _____ is the popular technology that allows an electronic device to exchange data using radio waves.
a) Internet
b) LAN
c) Wi-Fi
d) Intranet
Answer : c) Wi-Fi

4. The extensions .gov, .edu, .nic and .net are called as:
a) Mail.addresses
b) DNSs
c) Domain codes
d) Email targets
Answer : c) Domain codes

5. The rules for exchanging data between computers are called as:
a) Programmes
b) Procedures
c) Protocols
d) Hyperlinks
Answer : c) Protocols

6. A set of parallel wires connecting the CPU of a computer to all other input and output devices:
a) Bus
b) Mother board
c) BIOS
d) Chips
Answer : a) Bus

7. A social networking service offered by Google Inc.
a) Facebook
b) Google+
c) Twitter
d) Instagram
Answer : b) Google+

8. Which of the following is not a hardware?
a) Printer
b) Network card
c) Internet browser
d) Monitor
Answer : c) Internet browser

9. Which of the following is not an operating system?
a) Openoffice.org
b) Linux
c) DOS
d) Windows XP
Answer : a) Openoffice.org

10. What is the function of Firewall?
a) Organizes the software installed in your computer
b) Does complex calculations
c) Edits complex documents
d) Monitors and controls incoming and outgoing data traffic
Answer : d) Monitors and controls incoming and outgoing data traffic

No comments:

Post a Comment